fbpx
Сьогодні
20:13 24 Бер 2019

У "день тиші" на 1+1 транслюватимуть проекти з Зеленським. На каналі виправдовуються

У суботу, 30 березня, у "день тиші" перед виборами президента 31 березня, на телеканалі "1+1" майже всю другу половину дня транслюватимуться програми за участю кандидата в президенти, коміка Володимира Зеленського.

Про це пише у Twitter журналіст Христина Бердинських.

"Квартал, Розмiши комiка, ЧистоNews – це все проекти 95-го кварталу Володимира Зеленського. Док.фільм Рейган також озвучує Зеленський (голос Рейгана). Дуже гучний день тиші", – зазначає вона.

На сайті телеканалу також розміщено короткий опис перерахованих програм.

У

Як відомо, телеканал "1+1" належить олігарху Ігорю Коломойському.

Зазначимо, що згідно з ч. 2 статті 57 закону "Про вибори президента України", передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів.

Стаття 58 цього закону серед форм виборчої агітації визначає, зокрема, "оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації політичної реклами, виступів, інтерв'ю, нарисів, відеофільмів, аудіо- та відеокліпів, інших публікацій та повідомлень", а також "проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії – суб'єкта виборчого процесу чи кандидата на пост президента України, а також оприлюднення інформації про таку підтримку". Також зазначається, що агітація може вестися "в інших формах, що не суперечать Конституції України та законам України".

У прес-службі групи "1+1 media" пояснили заплановану на суботу трансляцію проектів "Студії Квартал 95".

У передачах, які транслюватимуть на телеканалі "1+1" у "день тиші" 30 березня, кандидат у президенти Володимир Зеленський участі не бере, а у архівному випуску "Вечірнього Кварталу" бере участь як "актор, а не кандидат", зазначають у заяві.

"Медіагрупа вважає, що не порушує законодавство, показуючи Зеленського – актора, так само як і канали групи "1+1 media" або інші канали можуть транслювати події за участі президента під час виконання обов'язків голови держави, наприклад, міжнародних зустрічей", – заявили на "1+1".

На телеканалі заявили, що програмна сітка "не адаптується під промоцію жодних політичних сил і не зазнає кардинальних змін вже кілька років".

"Студія Квартал 95" є довгостроковим партнером телеканалу, з яким було укладено договір на кілька років про виробництво продуктів на замовлення "1+1". Середня тривалість ефірного часу суттєво не змінювалася. … Серед передач, які стоять у програмі на 30 березня, "Розсміши коміка" та "Чистоньюз" – без участі кандидата у президенти, а випуск "Вечірнього Кварталу" є цього дня архівним, і Зеленський там виступає актором, а не кандидатом", – йдеться у заяві.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: