fbpx
Сьогодні
21:56 23 Бер 2019

Розслідування втручання Росії в президентські вибори в США офіційно завершено

Фото ЕРА

Спецпрокурор США Роберт Мюллер завершив розслідування справи про "втручання Росії" в президентські вибори в США і можливого перешкоджання правосуддю з боку американського лідера Дональда Трампа.

Свій звіт Мюллер передав міністру юстиції і генеральному прокурору США Вільяму Барру, який має підбити підсумки розслідування щодо "втручання Росії" в американські вибори і представити його в Конгресі. Після цього він буде опублікований, передає Reuters.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила в Twitter, що спецпрокурор Мюллер не повідомив адміністрацію президента США про завершення розслідування. За її словами, Білий дім не отримував доповіді спецпрокурора і не був проінформований про нього.

За даними CNN, доповідь Мюллера, яка відрізняється великою детальністю, бачили лише кілька людей. Зміст звіту щодо "російської справи" поки невідомий, однак телеканал уже проголосив Трампа переможцем у протистоянні з демократами.

CNN повідомляє, що доповідь спецпрокурора Мюллера не містить нових обвинувальних висновків і не рекомендує додаткового розслідування.

Роберт Мюллер вже оголосив, що в найближчі дні завершить свою роботу на посаді спецпрокурора США.

У свою чергу, генеральний прокурор США Вільям Барр має намір оприлюднити головні тези доповіді Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори у США.

Генеральний прокурор Вільям Барр хоче оприлюднити головні висновки звіту спеціального прокурора Роберта Мюллера 23 березня ввечері, зазначило джерело близьке до Республіканської партії, повідомляє "Укрінформ" із посиланням на Fox News.

Щоправда, уточняється, що певні процедурні перешкоди все ж можуть затримати оголошення доповіді.

Інше джерело навіть назвало приблизний час – з третьої до п'ятої вечора суботи – коли Барр хоче зробити заяву. Втім, за інформацією інших видань, може вийти так, що оголошення звіту може бути перенесено на наступний день.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: