fbpx
Сьогодні
17:36 20 Бер 2019

Переконливий контраргумент. Клімкін відповів РФ щодо її бажання стягнути з України за Крим

Глава МЗС Павло Клімкін прокоментував бажання РФ стягнути з України "борг за 23 роки анексії Криму".

"У них там в Держдумі чергова криза жанру – взялися рахувати "борг України за 23 роки анексії Криму": створили робочу групу, оцінюють збитки, все серйозно. У нас чомусь нікому на думку не спадало вимагати компенсації за кілька століть російської окупації України? А хоча…", – написав Клімкін у Twitter.

20 березня у Держдумі РФ було створено робочу групу для аналізу "збитків", завданих Криму за час його перебування в складі України.

Перед цим спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін запропонував стягнути з України компенсацію за "25-річну анексію" Криму. З такою заявою він виступив в окупованому Сімферополі.

У 1954 році Крим був переданий до складу Української РСР. Передача Кримської області і Севастополя до складу УРСР була викликана гострою господарською необхідністю, близькістю до України, зручністю забезпечення півострова водою, електроенергією, продукцією з материкової частини України, необхідністю інтенсифікації післявоєнної відбудови півострова.

Автономна Республіка Крим була незаконно відірвана від України навесні 2014 року в результаті спланованої Москвою спецоперації по загальній дестабілізації країни після Революції Гідності.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації півострова військами Російської Федерації встановила 20 лютого 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: