fbpx
Сьогодні
18:40 17 Бер 2019

Землі не вистачає для звалищ: на Закарпатті планують побудувати сміттєпереробні заводи

Президент України Петро Порошенко доручив підготувати для Закарпатської області спеціальну програму щодо сміттєпереробних підприємств та «зеленої» енергетики.

Про це передає АП.

Підготувати відповідні пропозиції глава держави доручив віце-прем'єр-міністру, міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку і голові Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадію Москалю у ході Ради регіонального розвитку.

«Необхідно запланувати і розробити спеціальну програму для Закарпаття про пріоритетні напрями розвитку у сфері поводження з відходами та енергетиці, – підкреслив Петро Порошенко. – Аби енергетичний баланс – і на Закарпатті, і по всій Україні – використовувався ефективно, потрібно, керуючись європейським досвідом, не лише сонячні електростанції будувати, а й сміттєпереробні заводи».

За словами Геннадія Москаля, на Закарпатті ліс займає понад 52% території, а землі для сміттєзвалищ не вистачає.

Президент наголосив на необхідності об'єднання зусиль для вирішення сміттєвих проблем.

«Завдяки децентралізації громада має можливість визначатись, у який об'єкт: школу, освітлення чи дорогу – першочергово вкладати кошти, а де держава має допомогти через державний фонд регіонального розвитку, – наголосив Петро Порошенко. – Сьогодні на підтримку місцевого самоврядування, місцевих бюджетів спрямовується 33,5 млрд гривень».

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: