fbpx
Сьогодні
17:02 16 Бер 2019

Порошенко підписав указ про аудит Укроборонпрому

Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони Про реформування оборонно-промислового комплексу і підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Згідно з указом, уряд повинен у місячний термін організувати із залученням міжнародних експертів аудит Укроборонпрому і підприємств – учасників цього концерну.

РНБО також рекомендувала ГПУ, СБУ, НАБУ і Держбюро розслідувань перевірити факти про корупцію, викладені в розслідуванні журналістів Bihus.info.

Кабміну доручено забезпечити усунення корупційних ризиків, підвищення рівня прозорості та посилення контролю з боку держави за діяльністю предріятій оборонного комплексу.

Згідно з указом, повинен бути розроблений і внесений на розгляд Верховної Ради проект закону про внесення змін до закону України "Про державне оборонне замовлення", в якому потрібно передбачити підвищення рівня прозорості державних закупівель.

На розгляд парламенту також повинні бути представлені законопроекти про посилення відповідальності, в тому числі кримінальної, за невиконання або неналежне виконання державного оборонного замовлення і низка інших законопроектів.

Міністерству економічного розвитку і торгівлі доручено забезпечити в місячний термін розгляд питань імпортозаміщення металургійної продукції, підшипників спеціального призначення, електронних компонентів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: