fbpx
Сьогодні
19:56 16 Бер 2019

Кривавий теракт у Новій Зеландії: нападник перед атакою надіслав лист прем'єру

За декілька хвилин до вчинення теракту у Новій Зеландії нападник надіслав лист зі своїм "маніфестом" на електронну пошту офісу прем'єр-міністра країни.

Про це повідомляє CNN.

Як повідомляється, лист з "маніфестом" від передбачуваного нападника Брентона Тарранта надійшов на електронну пошту офісу прем'єр-міністра Нової Зеландії за декілька хвилин до вчинення атаки. Проте прем'єр-міністр лист не бачила, так як поштою користуються лише працівники офісу.

Зазначається, що про "маніфест" стрілка стало відомо відразу після вчинення атаки на мечеть у Крайстчерчі. Текст з 87-и сторінок, який містить у собі антимігрантські та антимусульманські ідеї, був поширений у соціальних мережах.

Нагадаємо, що окружний суд Крайстчерча залишив імовірного організатора теракту в Новій Зеландії Брентона Тарранта під вартою. Таррант залишиться під вартою до 5 квітня.

Начальник Управління консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич повідомив, що серед жертв теракту у Новій Зеландії українців немає, повідомляє Громадське.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: