fbpx
Сьогодні
08:56 15 Бер 2019

Теракт у Новій Зеландії: 28-річний австралієць транслював в інтернеті розстріл в мечеті

28-річний австралієць Брентон Таррант відкрив стрілянину в мечеті міста Крайстчерч на сході Нової Зеландії.

Про це повідомляє New Zealand Herald.

Відзначається також, що на момент початку стрілянини в будівлі було близько трьохсот осіб, які відвідали обідню молитву. Серед них є діти.
За інформацією місцевих ЗМІ, в ході стрілянини загинули 27 людей, ще близько 30 поранених були доставлені в лікарні міста. Поліція не підтверджує дані про загиблих, проте закликає городян не залишати свої будинки без крайньої необхідності.

Крім того, всі школи та державні установи в місті закриті.

Одним із стрільців, який відкрив вогонь у двох мечетях у місті Крайстчерч Нової Зеландії, був 28-річний австралієць Брентон Таррант.

Перед нападом він опублікував в мережі маніфест, в якому пояснив свої мотиви расовими причинами і назвав стрілянину терористичною атакою. На напад його підштовхнув теракт, здійснений радикальними ісламістами в 2017 році в Стокгольмі, коли загинули п'ятеро людей і 14 були поранені. Крім того, він знімав розстріл в мечеті на відео і транслював його онлайн протягом 17 хвилин.

Також відомо про чотирьох затриманих – трьох чоловіків і одну жінку. З ними працюють слідчі.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: