fbpx
Сьогодні
22:52 13 Бер 2019

Шифруйте безкоштовно: Mozilla запустила службу обміну файлами Firefox Send

Firefox Send, безкоштовна зашифрована служба передачі файлів від Mozilla, офіційно запустилася 13 березня 2019 року, через півтора року після дебюту в якості експерименту.

Сервіс дозволяє веб-користувачам обмінюватися файлами розміром до 2,5 ГБ через браузер, захищаючи їх за допомогою наскрізного шифрування, повідомляє TechCrunch.

Коли Mozilla починала тестування веб-інструменту відправки, загальні файлові ресурси були обмежені 1 ГБ. Сьогодні це залишається обмеженням, поки користувачі не зареєструють безкоштовний обліковий запис Firefox. Потім вони можуть обмінюватися файлами до 2,5 ГБ.

Система пропонує альтернативу електронній пошті, де великі вкладення файлів є проблемою, а також сайтам хмарного сховища, таким як Google Drive і Dropbox, які можуть займати багато часу, коли все, що вам потрібно зробити, це поділитися одним файлом один раз, а не зберігати файл і не редагувати його.

"Send використовує наскрізне шифрування для забезпечення безпеки даних з моменту публікації до моменту відкриття файлу", – заявляють розробники Mozilla.

Крім безпосередньо шифрування, файли можна захистити паролем, а також двома обмеженнями: на кількість завантажень і на час дії посилання. За замовчуванням стоїть обмеження в 1 скачування і 1 день.

Розробники пишуть, що сервіс ідеально підходить для обміну презентаціями або іншими робочими файлами з колегами. Проте, експерти з безпеки повинні протестувати нову систему, перш ніж підтвердити її надійність.

Колись Firefox був провідним веб-браузером, але його частка на ринку з роками скоротилася, оскільки з'явилися вбудовані опції від більш великих технологічних компаній, таких як IE, Safari і Chrome. Проте, через занадто часті витоки даних і загальне зниження рівня конфіденційності в Інтернеті для Firefox настав найкращий час для спроби повернення.

Сервіс Firefox Send вже доступний за адресою send.firefox.com. Також він буде доступний у вигляді додатку для Android в бета-версії пізніше на цьому тижні.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: