fbpx
Сьогодні
Фото 15:17 09 Бер 2019

Акція "Намалюй Шевченка": у Кенії діти-сироти знайомилися з українським Кобзарем

Фото facebook.com/UKRinKEN

До 205-ї річниці від дня народження Кобзаря посольство України в Кенії ініціювало пізнавальну акцію для місцевих дітей "Намалюй Шевченка".

Акція відбулася 7 березня у сиротинці "Татусевий дім" (Daddy's Home"), що є одним із багатьох соціальних проектів місії "Сприяння", заснованої в Кенії українськими волонтерами.

діти-сироти в Кенії малювали Тараса Шевченка

Фото facebook.com/UKRinKEN

Як повідомила прес-служба амбасади, під час заходу кенійським дітям розповіли про видатного українського митця Тараса Шевченка, зокрема про те, що "він також був сиротою та, попри всі труднощі, здобув освіту, став художником і поетом, чиї твори поповнили скарбницю світової літератури".

Наприкінці акції дітям було запропоновано намалювати його портрети олівцями на папері і крейдою на долівці.

діти-сироти в Кенії малювали Тараса Шевченка

Фото facebook.com/UKRinKEN

діти-сироти в Кенії малювали Тараса Шевченка

Фото facebook.com/UKRinKEN

Благодійна місія "Сприяння" в місті Кісуму (третє за величиною місто Кенії, адміністративний центр провінції Ньянза, порт на озері Вікторія) була заснована українською родиною Ростиславом та Іриною Антонець у 2013 році. Окрім сиротинця, "Сприяння" об'єднує низку проектів соціальної допомоги, серед яких підлітковий клуб, підтримка дітей вулиці, а також благодійна клініка, що надає допомогу місцевим кенійцям на безкоштовній основі.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: