fbpx
Сьогодні
15:36 03 Бер 2019

Пентагон просить 2 млрд доларів на розвиток Космічних сил

Пентагон потребуватиме 2 мільярдів доларів і 15 тисяч співробітників для створення нових Космічних сил США протягом п'яти років.

Відповідну пропозицію відомство подало до Конгресу, повідомляє Голос Америки.

"Наш підхід базується на прямолінійній баченні президента і передбачає ресурси, які незабаром нададуть великі можливості, щоб Сполучені Штати могли конкурувати, стримувати і, при необхідності, перемагати в цих складних умовах", – написав у Twitter виконуючий обов'язки голови Пентагону Патрік Шенеген.

"Створення нового роду військ – Космічні сили – один з проектів, які просуває президент США Дональд Трамп. Тепер доля проекту залежить від рішення Конгресу", – йдеться у повідомленні.

Віце-президент США Майк Пенс в статті американської газети The Washington Post, опублікованій напередодні, навів аргументи на користь необхідності створення Космічних сил.

За його словами, Росія і Китай агресивно розробляють і розміщують об'єкти, включаючи протисупутникова зброю, авіаційні лазери, гіперзвукові ракети, які перетворили космос на воєнізований простір.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: