fbpx
Сьогодні
16:50 27 Лют 2019

Вважає прийнятним. Луценко підтвердив, що деталі для військової техніки завозять контрабандою з РФ

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook.

Зокрема, Луценко заявив, що продаж військової техніки до 2014 році ускладнив ремонт бойової техніки підприємств оборонпрому.

За його словами, велика кількість вузлів і агрегатів для військової техніки виробляється виключно в Російській Федерації, а відтворення такого виробництва буде коштувати "мільярдних капіталовкладень".

"Напевно, ні для кого не секрет, що в останні роки більшість з цих запчастин український оборонпром отримує від волонтерів та підприємців, які контрабандним способом доставляють їх з території Російської Федерації", – сказав Луценко.

"В часи війни, для воюючої країни, я вважаю це прийнятним", – додав він.

За його словами, "неприйнятним" і "аморальним" для нього є "груба нажива на такому бізнесі".

"Генеральна прокуратура проводить ще з 2016 року слідство по багатьом постачальникам на підприємства оборонного комплексу", – сказав генпрокурор.

Він розповів, що на початку 2017 в ході обшуків у ТОВ "Оптимумспецдеталь" були вилучені докази про можливість розрань держкоштів в особливо великому обсязі.

Того ж року, після опрацювання вилучених під час обшуку документів, в прокуратурі розглядалася можливість впливу "ділків" підприємства на НАБУ.

Також зазначається, що сума збитків, завданих державі у результаті корупції на підприємствах Укроборонпрому, склала близько 22 млн гривень.

Про це Луценко відзначив з посиланням на дані Державної фіскальної службі.

"У випадку компаній Оптімумспецдеталь і Ренал, які стали об'єктом журналістських розслідувань, військова прокуратура у ході податкової перевірки вже встановила нанесені збиткі держбюджету на 22 млн гривень", – написав він у себе у Facebook.

При цьому глава ГПУ додав, що найближчим часом ДФС має завершити перевірку решти 20 фірм-контрагентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: