fbpx
Сьогодні
10:26 26 Лют 2019

Пов'язані з Порошенком особи курують розкрадання оборонки, - розслідування

Люди з оточення президента вступили в змову з чиновниками «Укроборонпрому» і заробили мільйони на контрабандних деталях з РФ, затверджується в розслідуванні.

Син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі, передає УНІАН.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Стверджується, що Ігор Гладковський і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також – на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи.

Зазначається, що в групу входять, зокрема, Олег Гладковський, його син Ігор, колишній співробітник концерну Віталій Жуков і керівники оборонних структур різних рівнів. «Фахівцем по контрабанді» став Андрій Рогоза, який, як стверджується, і раніше заробляв на сумнівних оборонних контрактах.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкой». Група швидко стає привілейованим постачальником держзаводів і отримує контракти на сотні мільйонів гривень. Центром угод стає підставна компанія «Оптімумспецдеталь».

Отримані гроші переводили в готівку, які витрачали на відкати, хабарі і розкішне життя. Стверджується, що роль «прокладки» в схемах виконував навіть президентський завод – «Кузня на Рибальський». Стверджується, що група отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: