fbpx
Сьогодні
15:33 27 Лют 2019

Луценко заявив, що скасована КСУ стаття про незаконні статки була неефективною

Фото gp.gov.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що стаття про незаконне збагачення чиновників, скасована Конституційним судом, не була дієвою на практиці.

Про це він заявив під час брифінгу у середу, передає УП.

"Рішення КСУ не є великою несподіванкою. Спеціалісти в галузі права знають, що наш фантастичний Комітет з антикорупційної діяльності Верховної Ради підготував текст закону, який не відповідає практиці юридичного застосування", – сказав генпрокурор.

Він наполягає, що свідченням неефективності є те, що "за всі ці роки НАБУ не змогло притягнути до відповідальності по цій статті жодну особу".

За словами Луценка, висловлювати претензії до КС можуть лише ті, хто "ретельно не вчитувався в документи".

"Юристи називають такі статті "мертвими", тобто тими, які не можна застосувати на практиці… Норми погано прописаного закону не діяли… Очевидно, треба поправити закон і діяти рішуче в цьому напрямку", – додав очільник ГПУ.

Він зазначив, що підтримує  точку зору Петра Порошенка в тому, що треба проаналізувати рішення Конституційного суду і після цього внести до парламенту новий законопроект, "який буде дієвим, ефективним для того, щоб незаконне збагачення в нашій країні каралося не на словах, як сьогодні, а на ділі".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: