fbpx
Сьогодні
14:59 26 Лют 2019

Стало відомо, скільки разів українцям відмовили в перетині кордону з ЄС

AFP PHOTO / JOE KLAMAR (Photo credit should read JOE KLAMAR/AFP/Getty Images)

Кількість відмов громадянам України у в'їзді до країн Євросоюзу і Шенгену протягом 2018 році зросла на 55% порівняно з показником 2017 року, і склала 57 593 випадки, порівняно з 37 114 у 2017.

Головною причиною залишається брак документів для перетину.

Про це повідомляє ГО "Європа без бар'єрів" з посиланням на щорічний аналіз ринків Європейської агенції кордонів і берегової охорони (Frontex), опублікований 20 лютого 2019 року.

Близько 53 тисячі відмов громадянам України відбулася на наземному кордоні. Найбільше на польському, 46 184 громадянам.

Двома головними причинами відмов вважають брак документів, щоб обґрунтовували мету поїздки та умови перебування, а також відсутність достатніх засобів для існування.

Також серед поширених причин – відсутність чинної візи або дозволу на проживання, відсутність невикористаних днів у рамках 180-денного періоду,  наявність запису щодо особи у Шенгенській інформаційній системі. Окрім вищезгаданого продовжують траплятися випадки, коли українці намагаються перетнути кордон без закордонного паспорта.

Водночас за іншими міграційними показниками ситуація менш проблематична.

Так, за кількістю неврегульованих мігрантів з України на території ЄС у 2018 році зафіксовано зростання на 11% – з 32 608 до 36 251. Проте при цьому українців, які перевищили термін перебування в ЄС, переважно виявляють під час добровільного виїзду з країн ЄС, а не на території держав-членів.

Використання підроблених документів громадянами України в 2018 році продовжувало знижуватися і склало 401 випадок.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: