fbpx
Сьогодні
20:26 16 Лют 2019

У Китаї побудують "розумну дорогу" з підтримкою 5G

Фото ЕРА

Китайські інженери планують побудувати першу в країні "розумну" швидкісну автодорогу на базі технології 5G.

Така дорога повинна роздавати інтернет і регулювати транспортний потік, повідомляє агентство Сіньхуа .

Китайський оператор мобільного зв'язку "Чайна Телеком" і оператори автомагістралей домовилися про запуск першого в країні проекту з будівництва "розумної" швидкісної автодороги на базі технології 5G в центральнокитайській провінції Хубей.

За повідомленням, Хубейська філія "Чайна Телеком" планує розмістити базові станції 5G на ділянках швидкісних автомагістралей провінції для проведення тестів на інтелектуальних пунктах збору оплати, а також подати заявку на тестування автономного водіння за допомогою 5G на місцевих швидкісних шосе.

Бездротова мережа п'ятого покоління обіцяє більш високу швидкість, меншу затримку або "зависання" при підключенні до мережі, плюс можливість підключення багатьох пристроїв до Інтернету, не перевантажуючи систему.

За словами оператора мережі, "розумна" швидкісна автомагістраль на базі 5G дозволить збирати інформацію про транспортний потік в реальному часі і робити прогнози на основі великих даних.

Станом на кінець 2018 року в Ухані – адміністративному центрі провінції Хубей була побудована 31 базова станція 5G. Цього року телекомунікаційна компанія "Чайна Мобайл" планує витратити 1 млрд юанів (близько $ 147 млн) на будівництво 2 тис. базових станцій в даній провінції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: