fbpx
Сьогодні
Фото 16:16 25 Вер 2018

У Греції з'явилося перше "розумне" місто

У Греції з'явилося перше «розумне» місто – Трікал. Тепер в центрі управління містом є дев'ять екранів з картами і графіками, що відображають кількість вільних місць для паркування, стан світлофорів і водопровідних труб, розташування сміттєвозів та багато іншого.

Не дивлячись на важку економічну кризу в країні і борг муніципалітету в €45 млн, місто Трікал почало своє завоювання статусу інноваційного центру. За допомогою партнерів, включаючи Європейську Комісію, яка спонсорувала пілотний запуск безпілотного автобуса, і грецьких технологічних компаній Sieben і Parkguru, місто зуміло створити нову успішну реальність.

Тепер фахівці, які працюють в центрі управління, можуть відповідати на дзвінки, вносити повідомлення про неприбране сміття, гілках дерев, що впали, і багато іншого в електронну систему скарг. У міру вирішення різних міських ситуацій оновлена інформація з'являється на екранах.

Цікаво, що беручи участь в проектах, що проводяться ЄС, і пропонуючи місцевим технологічним компаніям майданчики для тестів своїх нових проектів, керівництву міста вдалося зменшити борг на €20 млн.

Трікала

За даними The Guardian, з усіх нововведень більше всього городяни оцінили опцію електронної системи прийому скарг – з початку року влада отримала понад 4000 запитів і коментарів. Згідно зі статистикою адміністрації, близько 10% звернень зроблені за допомогою мобільного додатку, середній час вирішення проблемних питань скоротилося з місяця до восьми днів, а сам процес став більш прозорим.

Також в місті з'явилися вуличні ліхтарі з датчиками, що дозволило скоротити витрати на електрику на 70%. Також півроку по місту їздили кілька безпілотних автобусів.

За словами Димитріуса Папастергіу, мера міста: «У нас вийшло переконати спільноту в тому, що світ незабаром зазнає змін, і ми повинні бути до них готові».

Трікал – єдине місто в Греції, де в кожній з 120 шкіл є роботизовані набори LEGO і Raspberry Pi, куплені місцевою компанією e-Trikala, що підтримує інновації.

Трікала

Незважаючи на все це, є ті, хто критикує мера міста, наприклад автомобілісти незадоволені тим, що кількість паркувальних місць скоротили, щоб звільнити місце для смуги під безпілотні автобуси. Після експерименту її перетворили в велосипедну доріжку.

І тим не менше влади міста впевнені, що зрушення в позитивному ставленні місцевих жителів до технологій є.

Місто буде і далі розвиватися в тому ж напрямку. Найближчим часом Трікал хоче взяти участь в програмі EU's Activage, в рамках якої проводяться випробування «розумних» будинків, які відстежують стан здоров'я літніх людей, аналізуючи їх руху і споживання їжі. А також розвивати сільськогосподарський проект – вирощування древніх рослин, необхідних у створенні ліків, з опорою на нові технології.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: