fbpx
Сьогодні
14:07 15 Лют 2019

ГПУ оскаржить рішення про арешт Мангера, а адвокати обіцяють внести заставу вже сьогодні

Владислав Мангер

Генпрокуратура оскаржить рішення суду про арешт підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голову Херсонської облради Владислава Мангера з можливістю внесення застави.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба ГПУ.

У відомстві вважають, що оскільки Мангеру інкримінують особливо тяжкий злочин, арешт із можливістю внесення застави є занадто м'яким запобіжним заходом.

"Злочин, який інкримінується, вчинений із застосуванням насильства та спричинив загибель людини, відноситься до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення. Враховуючи великий суспільний резонанс вказаного злочину, а також той факт, що за його вчинення передбачено найсуворіше покарання у межах національного законодавства, що може спонукати особу до спроби у будь-який спосіб ухилитися від можливої відповідальності, застосування застави не може повною мірою усунути вказаний ризик та забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного", – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з викладеними міркуваннями, ГПУ внесе апеляційну скаргу на розгляд Київського апеляційного суду.

Також у п'ятницю, 15 лютого, адвокати внесуть заставу за Владислава Мангера.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

"Сьогодні ми будемо вносити заставу за Владислава Мангера, щоб його негайно витягнути із СІЗО. Оскільки, на нашу думку, його перебування там створює реальну загрозу для його життя та здоров'я", – сказав Ільченко.

Він наголосив, що захист буде подавати апеляцію.

"Рішення суду є необґрунтованим і незаконним. Справа в тому, що під час судового розгляду ми довели, що Мангер немає ніякої причетності до злочину, пов'язаного з вбивством Катерини Гандзюк, і ми це довели в судовому засіданні", – зазначив він.

Нагадаємо, що суд заарештував Мангера з правом застави.

Раніше повідомлялося, що адвокати Мангера заявили про його готовність пройти поліграф з питання вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: