fbpx
Сьогодні
12:36 13 Лют 2019

ООН заснувала Об’єднаний фонд допомоги Україні

ООН заснувала Об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні.

Про це на спеціальному засіданні щодо Плану гуманітарної допомоги на сході України на 2019 рік заявила помічниця генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер. Про це повідомляє ВВС.

«Я рада сьогодні оголосити про створення Об'єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні і закликаю донорів приєднатися до нього», — заявила Мюллер.

Вона додала, що ряд країн вже внесли свої кошти у фонд. На її думку, сьогоднішнє засідання ООН щодо Плану гуманітарної допомоги в Україні на 2019 рік дозволяє привернути увагу до страждань українців через війну на Донбасі.

«Сьогоднішня дискусія дає нам можливість ще раз звернути увагу на гуманітарні наслідки конфлікту. Поки політичні дискусії тривають, ми не повинні забувати людське обличчя цієї кризи і його вплив на цивільне населення, звичайних людей, які стикаються з її наслідками кожен день», — зазначила вона.

Новостворений Об'єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні (Ukraine Humanitarian Pooled Fund) відноситься до так званих Country-based Pooled Funds ООН, які дозволяють донорам — урядам, міжнародним і неурядовим організаціям — направляти свої внески на підтримку місцевих гуманітарних зусиль.

Таким чином, кошти можуть доходити до гуманітарних партнерів в зонах конфлікту вчасно, скоординовано і цілеспрямовано.

Координацією фонду в Україні буде займатися Офіс ООН з координації гуманітарних питань під керівництвом координатора з гуманітарних питань, координатора системи ООН в Україні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: