fbpx
Сьогодні
16:12 11 Лют 2019

Побиття активістів на Подолі: стало відомо, чому в учасників акції були ножі й балончики

Фото Апостроф

Роман Сініцин пояснив, чому активісти, яких затримали в суботу в Києві, мали при собі балончики і ножі.

Про це на прес-конференції "Незаконне затримання, побиття і пограбування поліцією учасників акції "Хто замовив Катя Гандзюк?" повідомив Роман Сініцин, представник ініціативи "Хто замовив Катя Гандзюк?", волонтер, передає РБК-Україна.

"Чому ми носимо ножі та газові балончики? За останні рік понад 50 кейсів нападів на активістів . Ми по всіх справах бачимо повний саботаж. Я особисто завжди ношу з собою ніж або балончик. І я розумію, що не дай Боже, якщо на мене будуть нападати, я можу сподіватися тільки на себе. Якщо це мені допоможе зберегти життя і здоров'я, то я буду носити", – розповів він.

Разом з тим, Роман Сініцин заявив, що через його публікації в Facebook зареєстровано кримінальне провадження. Він повідомив, що очікує обшуків найближчим часом.

"Вже зареєстровано провадження за фактом нібито погроз співробітникам поліції і їх сім'ям через публікації у Facebook. Оперативно було відкрито кримінальну справу. Я не виключаю, що сьогодні – завтра будуть проведені певні обшуки. Це виглядає дуже дивно. Ми розцінюємо це як спробу тиску", – додав він.

"Зараз відбуваються дивні події. Керівництво поліції стверджує, що повинно було бути два мітинги. Хлопці справді йшли на акцію і повинні були тримати банер. Але затримали чомусь тільки їх. Мені сказали співробітники поліції, що у них є команда затримувати тільки "малих", – розповів він.

Також відомо, що журналісти "5 каналу" написали заяву через те, що було пошкоджено майно, а саме штатив і мікрофон.

Справу відкрили через цей пост у Facebook Романа Синіцина.

пост Роман Сініцин

9 лютого активістів "Хто замовив Катю Гандзюк?" забрали до поліцейського відділку із зустрічі Тимошенко з виборцями.

Повідомлялося, що поліція забрала особисті речі та побила активістів.

Пізніше стало відомо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень співробітниками поліції під час акції під Подільським райвідділом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: