fbpx
Сьогодні
21:16 09 Лют 2019

Побиття активістів у центрі Києва: ДБР порушило справу про перевищення повноважень поліцією

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень співробітниками поліції під час сутичок з активістами біля Подільського райвідділу поліції.

Про це ввечері 9 лютого повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Вона зазначила, що на вул.Хорива, 20 "працівники поліції, перевищуючи свої службові повноваження, спричинили тілесні ушкодження мітингувальникам".

"До ЄРДР внесено відомості про скоєння працівниками правоохоронних органів кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 365 КК України "Перевищення влади або службових повноважень". Сформовано слідчу групу із працівників Держбюро розслідувань, тривають слідчі дії", – зазначила Сарган.

Це також підтвердила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко.

За словами Варченко, за фактом інциденту відкрито провадження про скоєння працівниками поліції кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Полное видео задержание активистов полицией в Подольском отделении.Фраза со стороны полиции «Убей его на@уй» в самом начале – задаёт западный тон действий правоохранителей.

Posted by Dmitriy Marzoni on Saturday, February 9, 2019

Нагадаємо, сьогодні активістів "Хто замовив Катю Гандзюк?" забрали до поліцейського відділку із зустрічі Тимошенко з виборцями.

Повідомлялося, що поліція забрала особисті речі та побила активістів.

Також сьогодні у "Борисполі" затримали одного із засновників ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" через акцію в Італії біля маєтку Авакова.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: