fbpx
Сьогодні
15:28 10 Лют 2019

У Бельгії відкрилася незвичайна виставка про цензуру і пропаганду: відвідувачам пропонують здати кров для інсталяції

Фото Тhe Guardian

Кров усіх бажаючих буде залита в ємність, на якій зображені слова заборонених цензурою пісень.

Про це повідомляє The Guardian.

У Художньому музеї міста Шарлеруа, Бельгія, художники-концептуалісти відкрили виставку Black Horizon ("Чорний Горизонт"), присвячену проблемам цензури та пропаганди в світі. Ерік Булатов та Андрій Молодкін пропонують відвідувачам стати співавторами однієї з робіт.

Усі бажаючі можуть здати власну кров, яка зберігатиметься в медичних холодильниках. Звідти її помістять у колби за допомогою промислових компресорів. У ємностях будуть прописані слова пісень, які Андрій Молодкін знайшов в урядових чорних списках, тож вони будуть проявлятися за допомогою крові відвідувачів.

"Це як криваве караоке, – зазначив художник. – Наша програма відшукує музичні тексти, що піддавалися цензурі. Люди можуть прийти та вирішити здати кров для тієї пісні, яка сподобається".

Таке донорство складає 200 мл крові.

У Бельгії відвідувачам виставки про цензуру і пропаганду пропонують здати кров для інсталяції

Фото Тhe Guardian

Частина текстів на виставці взята з музичного осередка лондонського півдня, де виконавці стикаються з цензурою з боку керівництва. Інсталяція Молодкіна стоятиме поруч з 8-метровою скульптурою Еріка Булакова. Це величезний напис російською "Все не так страшно".

Як зазначає Булатов, його інсталяція має спонукати відвідувачів опиратися пропаганді та цензурі. Обидва художники кажуть, що їхні роботи не стосуються якоїсь окремої країни. "Це відбувається всюди", – наголосив Булатов.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: