fbpx
Сьогодні
13:32 09 Лют 2019

Першою жертвою російського "Новічка" став болгарський бізнесмен, який постачав зброю Україні

Третій імовірний учасник отруєння сім'ї Скрипалів у британському Солсбері, якого ЗМІ називають Сергієм Федотовим, раніше намагався отруїти у Болгарії підприємця Омеляна Гебрева.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на розслідування видання The Insider і групи Bellingcat.

24 квітня 2015 року "Федотов" прилетів з Москви до курортного міста Бургас (Болгарія).

Через декілька днів, 28 квітня, медики госпіталізували Гебрева, а також його сина та одного з менеджерів. Експертиза встановила, що при замаху використовувалася речовина "Новічок".

Відзначимо, що підприємство бізнесмена Гебрева продавало спеціалізовану оборонну техніку в Україну і це могло стати однією з причин отруєння.

Нагадаємо, 5 березня у британському місті Солсбері з сильним отруєнням було госпіталізовано російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку. Через деякий час було госпіталізовано кількох співробітників екстрених служб, які працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новічок" російського виробництва.

У відповідь на замах на життя Скрипаля британський уряд ініціював депортацію російських дипломатів з країн НАТО, ЄС та їхніх партнерів. Солідарність із Великою Британією висловили 28 держав, які видворили майже 150 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитації сімох російських представників при НАТО.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: