fbpx
Сьогодні
08:41 08 Лют 2019

День народження у неволі: Сущенку виповнюється 50 років

Сьогодні, 8 лютого, 50 років виповнюється українському журналісту Роману Сущенку. Вже третій день народження він зустрічає у російській в'язниці.

Напередодні дня народження Сущенка громадська організація "Всесвітній рух патріотів України" розпочала черговий міжнародний флешмоб на підтримку українського політв'язня.

"Просимо підтримати Романа та усіх політичних в'язнив Кремля у рамках всесвітньої акції. Пишіть листи, слова підтримки, вітання Роману, зробіть фото із його плакатом. Поширюйте це у соціальних мережах та медіа", – закликали в організації, підкресливши, що "для Романа, його рідних, близьких та колег це є дуже важливо".

До 50-річного ювілею Сущенка у Парижі відбудеться виставка його творчих робіт у жанрі образотворчого мистецтва.

Відкриття виставки "Мистецтво за ґратами" заплановане на 15 лютого. Подія відбудеться у Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Франції.

виставка сущенка в парижі

Нагадаємо, кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня 2016 року, куди він прибув з приватною поїздкою після Парижа, де працював останні 6 років. Його звинуватили у "шпигунстві" й заявили, що журналіст є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Сьогодні день народження відзначає ще один український політв'язень – Володимир Балух. Свої 48 років бранець Кремля зустрічає у колонії-поселенні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: