fbpx
Сьогодні
15:53 08 Лют 2019

Епіфаній пояснив присутність "кримінального авторитета" Петровського на врученні Томосу

Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній заявив, що на церемонії вручення томосу для Православної Церкви України в Стамбулі вхід був вільний для всіх.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Новий Час", відповідаючи на питання про присутність на службі Олександра Петровського, якого українські ЗМІ неодноразово називали кримінальним авторитетом.

"Петровський – меценат Дніпровської єпархії. Він багато допомагає в реставрації та будівництві храму при єпархіальному управлінні. Там побудований красивий храм в межах Дніпра – дерев'яний комплекс з недільною школою. При отриманні томосу він як мирянин мав право бути присутніми: двері храму були відкриті для всіх. І не було ніяких запрошень з боку Константинополя, хто повинен бути присутнім під час урочистої Божественної літургії", – сказав митрополит.

За словами Єпіфанія, в той час як у держави можуть бути питання до минулого Петровського, він в свою чергу не має прав і повноважень як духовна особа критикувати людину.

"Якщо у нього проблеми з законом, то на це є відповідні уповноважені державні органи, які повинні розбиратися в цих питаннях", – зауважив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: