fbpx
Сьогодні
20:33 06 Лют 2019

Проти нардепа-радикала Рибалки розслідують справу про держзраду, - Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що НАБУ і САП розпочали кримінальне провадження щодо народного депутата Сергія Рибалки за фактом можливого скоєння ним державної зради.

У середу, 6 лютого, під час спілкування з журналістами у відповідь на питання про те, чи дійсно правоохоронні органи відкрили справу проти народного депутата із фракції Радикальної партії Олега Ляшка Рибалки за держзраду, Луценко сказав: "Так, це правда. Антикорупційне бюро та спеціалізована антикорупційна прокуратура", – передає Інтерфакс-Україна.

Українські Новини з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляють, що провадження відкрите через можливу співпрацю нардепа зі спецслужбами РФ і його нібито бізнес у російському Липецьку.

"Народний депутат Рибалка, маючи в Липецьку у власності сім'ї підприємства, можливо співпрацює з спецслужбами РФ, що завдає шкоди суверенітету, територіальної цілісності та обороноздатності, а також економічній та інформаційній безпеці України", – сказав співрозмовник видання.

Стаття 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) передбачає покарання у вигляді від 10 до 15 років позбавлення волі.

Також джерело видання повідомило, що 17 січня щодо Рибалки відкрито ще дві справи: про можливу торгівлю з терористичними "ДНР" і "ЛНР" (ч. 2 ст. 110 посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та про можливе відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 209).

Нагадаємо, 17 лютого 2017 року співробітники СБУ і Генпрокуратури провели у Рибалки обшук. Коментуючи його причини, у ГПУ заявили, що в офісі корпорації S.Group, пов'язаної з народним депутатом Радикальної Партії Сергієм Рибалкою, проводилися обшуки в рамках кримінальних проваджень за фактом ухилення від податків та службового підроблення.

Ще один обшук у Дніпрі на підприємствах групи компаній S. Group відбувся 6 квітня 2017 року.

Про те, що прокуратура підозрює корпорацію Рибалки S.Group в ухиленні від сплати 145 млн грн податків стало відомо ще у січні 2016 року.

Як відомо, 9 листопада 2017 року Верховна Рада України схвалила постанову про звільнення голови парламентського фінансового комітету, народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалки. За рішення проголосували 255 нардепів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: