fbpx
Сьогодні
15:57 05 Лют 2019

Держкіно виділить понад 1 млн гривень на стенд на Берлінале-2019

Про це сьогодні, 5 лютого, розповів перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін на прес-конференції щодо участі України в Європейському кіноринку в рамках 69-го Berlinale.

«Держкіно виділяє на організацію українського стенду в Берліні 1 млн 160 тис. грн, це майже вдвічі більше, ніж минулого року, коли було витрачено 600 тис. грн. Ми знаємо, на що виділяємо ці кошти, бо це важлива для нас подія, зокрема світова прем'єра фільму "Гарет Джонс". І ми сподіваємося, що цей фільм візьме високу планку і побореться за головну нагороду», – сказав він.

Як пише Детектор Медіа.

За словами голови Асоціації кіноіндустрії України Володимира Яценка,загальний бюджет організації українського стенду, площа якого цього року стане вдвічі більшою (30 квадратних метрів), наразі фіналізується і буде озвучений пізніше.

Серед основних подій, що представлятимуть Україну на кінофорумі:

  • 9 лютого – український прийом з нагоди представлення українського кіно в рамках 69-го Берлінського МКФ;
  • 10 лютого – світова прем'єра українсько-польсько-британського фільму Mr.Jones;
  • 11 лютого – бізнес-ланч Mee Ukrainian Producers у рамках Co-production Market, організований Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» спільно з Держкіно.

Крім того, двоє українських режисерів візьмуть участь у програмі Berlinale Talents (індустріальна платформа Берлінале для 250 молодих перспективних представників галузі). Це Аліна Горлова та Нікон Романченко.

Четверо українських продюсерів візьмуть участь у Co-production Market: Володимир Яценко, Наталія Лібет, Сергій Лавренюк, Максим Осадчий.

Ще п'ятеро українських продюсерів візьмуть участь у спеціальній програмі Visitor Programs: Анастасія Буковська, Дмитро Суханов, Любов Крохмальна, Ріта Гребенщикова та Денис Іванов.

Організаторами цьогорічного Українського стенду на Європейському кіноринку стали Держкіно спільно з Асоціацією кіноіндустрії України, за підтримки Української Кіноасоціації та Українського культурного фонду.

Усі події традиційно пройдуть під гаслом #UkraineIsYourDestination («Україна – твоє призначення»), яке було розроблене у 2017 році під час організації українського павільйону на кіноринку Marche du Film (професійному майданчику Каннського кінофестивалю).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: