fbpx
Сьогодні
14:37 04 Лют 2019

МОЗ оновило перелік "Доступних ліків"

В оновлений реєстр увійшло 258 препаратів

Міністерство охорони здоров'я України затвердило новий перелік препаратів програми «Доступні ліки». Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що для лікування серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми пацієнти зможуть отримати 64 безкоштовних препаратів. В оновлений реєстр увійшло 258 препаратів, з них 64 є безкоштовними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою.

При цьому найдешевший препарат, який на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 гривні, найдорожчий – 898,22 гривні.

Крім того, як наголошується, виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Так, на наступні півроку фармацевтичні виробники гарантують забезпечення 39 млн упаковок препаратів для пацієнтів, а 16 млн упаковок пацієнти зможуть отримати безкоштовно.

Нагадаємо, в Україні планується введення електронної системи для пошуку лікарських препаратів та медичних виробів. На даний момент Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я проводить тендер на розробку програмного забезпечення для даної системи – eStock. Заявки на участь у тендері приймаються до кінця лютого поточного року.

В Україні з 1 квітня 2019 року урядова програма "Доступні ліки" переходить в адміністрування Національної служби здоров'я, а згодом рецепти на ліки стануть електронними.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: