fbpx
Сьогодні
13:42 01 Лют 2019

МОЗ впровадить електронну систему обліку державних ліків eStock

Інформація про наявність ліків в медустановах буде доступною пацієнтам

Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні разом з Міністерством охорони здоров'я оголосила тендер на розробку програмного забезпечення для електронної системи управління запасами лікарських засобів і медичних виробів eStock. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. 

Згідно з повідомленням, система дозволить медперсоналу контролювати надходження, витрати, списання, інвентаризацію, перерозподіл лікарських засобів в лікарнях, а також зробить інформацію про наявність ліків в медичних установах доступною для пацієнтів.

В даний час інформування громадськості здійснюється через сайти обласних департаментів охорони здоров'я і за допомогою інформаційних повідомлень в лікарнях.Фото из открытых источников

"Зараз Міністерство охорони здоров'я раз на місяць отримує інформацію про залишки ліків і вакцин в регіонах. Ця інформація не завжди коректна. Вона потрібна нам в реальному часі і в зручному форматі, коли в один клік ми зможемо побачити залишки ліків у кожній лікарні. Так ми зможемо не тільки забезпечити безперебійну доступність лікарських засобів для пацієнтів, але і звести до мінімуму їх недолік і надлишок", – цитує прес-служба МОЗ заступник міністра Ольгу Стефанишину.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: