fbpx
Сьогодні
14:24 04 Лют 2019

Кількість переходів з Московського патріархату до ПЦУ пішла на третю сотню

Станом на сьогодні в Україні майже 204 парафії Української православної церкви Московського патріархату ухвалили рішення про перехід в Православну церкву України (ПЦУ).

Про це під час погоджувальної ради заявила представниця Президента в Раді – Ірина Луценко.

Вона нагадала, що вчора, 3 лютого, в Києві відбулася інтронізація митрополита Київського і всієї України, глави ПЦУ Епіфанія.

За її словами, приблизно 204 парафій перейшло в Православну церкву України, а соціальні настрої показують, що в цьому році в ПЦУ перейдуть тисячі парафій.

31 січня набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підпорядкованості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи", який передбачає порядок перепідпорядкування церковних громад.

28 січня Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підпорядкованості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи", прийнятий Верховною Радою України 17 січня 2019 року.

Нагадаємо, нардеп Віктор Єленський повідомляв про те, що Україною їздять "летючі групи" Московського патріархату аби завадити волевиявленню громад. Попи записують в громади немісцевих парафіянин, часто навіть з інших міст з яких ці летючі групи організовано приїжджають, аби унеможливити легкий перехід і повпливати на результати голосувань.   Церковники Московського патріархату також вводять в оману громади про нібито "неканонічність ПЦУ" і залякують.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: