fbpx
Сьогодні
Фото, відео 14:38 03 Лют 2019

У Токіо відкрилося кафе на сміттєвому заводі: їсти і дивитися, як переробляються відходи

Фото AFP

У Токіо відкрили кафе, в якому можна побачити, як переробляється сміття прямо за вікнами. Це кафе — ініціатива місцевої влади, щоб привернути увагу до кількості вироблених відходів.

Кафе називається «Яма Гомі» [сміття] — це спроба місцевих чиновників спонукати місцевих жителів задуматися про відходи, які вони виробляють, пише AFP.

У Токіо кафе на сміттєвому заводі

Фото AFP

Кафе розташоване в західному Токіо, просто біля сміттєспалювального заводу, і користується популярністю. Скляні вікна закладу виходять прямо на глибоку яму, де тонни сміття складаються для спалювання.

Кожні кілька хвилин величезний «журавель» спускається на дно ями, а потім піднімається, захоплюючи уламки повсякденного життя: половину сумки Ikea, краватку, шматочки пінопластової подушки, рваний папір, поліетиленові пакети.

«Багато відвідувачів висловили здивування. Вони кажуть, що поняття не мали, як обробляються відходи, що вони виробляють, — сказала Аяна Секі, співробітник місцевого відділу охорони навколишнього середовища. — Багато людей кажуть, що вони були шоковані, побачивши, що накопичується стільки сміття, хоча в кожному будинку є тільки одне або два відра для сміття».

Заклад має стильний інтер'єр. Кафе не відчувається неприємного запаху, кожна зона позначена японською і англійською мовами, а в контрольній кімнаті вікна від підлоги до стелі розташовані з однієї сторони, тому відвідувачі можуть спостерігати, як технічні фахівці обробляють сміття і контролюють об'єкт.

У Токіо кафе на сміттєвому заводі

Фото AFP

У Токіо кафе на сміттєвому заводі

Фото AFP

Одне з вікон навіть подвоюється, як сенсорний екран: натискання різних значків показує різні дані, зокрема температуру і кількість спаленого за день сміття.

Кафе – тимчасовий проект. Водночас, сам завод відкритий для відвідувачів завжди, аби спонукати людей викидати менше.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: