fbpx
Сьогодні
10:12 31 Січ 2019

Якби Україна була безнадійно корумпованою, то Захід не підтримав би її, - Волкер

Країни Заходу продовжать підтримувати Україну і не вважають, що вона безнадійна.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу "Прямий" спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер.

За його словами, мотивацією США та ЄС є цінності.

"А конкретно – відчуття справедливості. І відчуття безпеки. Коли ми дивимося на Україну, ми бачимо країну, на територію якої вторглися, територію якої анексували. Ми бачимо людей, які намагаються побудувати сильне суспільство. Це та Україна, яку європейські країни та США будуть підтримувати постійно", – сказав Волкер.

Спецпредставник Держдепу по Україні наголосив, що країни Заходу не надавали би підтримку країні, яка була би безнадійно корумпованою.

"Якби Україна була безнадійно корумпована, атакувала би свій народ, як це робив Янукович, якби вона не була демократичною, а інституції по факту не працювали, тоді б усі просто сказали: "Ми не можемо нічого зробити, це безнадійно або надто дорого", – пояснив Волкер.

Дипломат також зазначив, що за роки після Революції гідності Україна провела більше реформ, ніж за всі попередні роки Незалежності.

"Якщо подивитися на всю історію України, то держава нарешті поступово рухається у правильному напрямку. Я думаю, що це і є тією важливою перспективою, яку варто підтримувати, і на яку варто зважати", – підсумував Волкер.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: