fbpx
Сьогодні
22:39 24 Січ 2019

Обвинувачена у сепаратизмі екс-мер Слов'янська збирається в нардепи

Неля Штепа під час виступу на мітингу 9 травня 2014 року

Екс-мер Слов'янська на Донеччині Неля Штепа, яка звинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, може взяти участь в парламентських виборах.

Вже зараз в Слов'янську на Донеччині триває підготовка зі створення виборчого штабу екс-градоначальник. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст і блогер Денис Казанський з посиланням на свої джерела.

"Знайомий зі Слов'янська пише, що люди, які працювали з Нелею Штепа, зараз формують її штаб під парламентські вибори, – написав у соціальній мережі Денис Казанський. – Хоча суди над Штепой ще йдуть, схоже, в позитивному для себе результаті вона вже не сумнівається і збирається йти в Раду по мажоритарці".

Казанський нагадав, що 12 квітня 2014 року, в день захоплення Слов'янська бойовиками, Неля Штепа, виступаючи перед місцевими жителями, заявила, що в місто увійшли "наші хлопці", а тому підстав для занепокоєння немає.

"Це потім, коли Штепа вдало посварилася з Гіркін і потрапила на підвал, вона отримала можливість називати себе "жертвою терористів". А тоді, в день захоплення Слов'янська, ні про якого Гіркіна ще ніхто не знав, і радісна Штепа пояснювала присутнім людям, що місто захопили не якісь там правосекі із Західної України, а "наші хлопці". Ніякої загрози її життю та здоров'ю в той момент не було, і ніхто не змушував її радісно вітати озброєних бойовиків", – пише Казанський.

При цьому блогер зазначив, що пізніше екс-градоначальник в суді загрожувала журналістам.

"У тому, що Штепа підтримувала сепаратистів і не кається в цьому, свідчить її поведінка в суді, – заявив Денис Казанський. – Там Неля Ігорівна заявляла журналістам, що її час ще прийде, і тоді вона покаже всім кузькіну мать. Тобто, практично відкрито пообіцяла мстити. Якщо найгуманніший український суд простить її і остаточно спустить справу на гальмах, Штепа з чистою совістю вирушить підкорювати парламент, щоб реалізувати свої погрози на практиці".

Нагадаємо, Нелю Штепу звинувачують у низці тяжких злочинів, в тому числі в посяганні на територіальну цілісність України, яка спричинила за собою загибель людей, і створенні терористичної організації. У разі доведення провини, їй загрожує довічне ув'язнення.

Раніше повідомлялося, що у мережі Інтернет з'явився знятий невідомими авторами документальний фільм під назвою "Поза законом", що пропонує глядачеві поглянути на екс-мера Слов'янська не як на підозрювану в скоєнні тяжкого злочину, а як на жертву обставин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: