fbpx
Сьогодні
Відео 10:25 04 Сер 2018

"Поза законом": в мережі з'явився фільм, що виправдовує Штепу

Неля Штепа під час виступу на мітингу 9 травня 2014 року

Днями в мережі Інтернет з'явився знятий невідомими авторами документальний фільм під назвою "Поза законом", головним героєм якого виступає колишній міський голова Слов'янська Неля Штепа, яка звинувачується в сепаратизмі.

Добротно зроблена стрічка пропонує глядачеві поглянути на екс-мера Слов'янська не як на підозрювану в скоєнні тяжкого злочину, а як на жертву обставин.

В ході сюжетної лінії фільму жителі Слов'янська, відомі своїми проросійськими поглядами, нахвалюють діяльність колишньої глави міста, пише slaviansk.today.

У ролику роблять акцент на затягуванні суду з боку звинувачення. Але насправді адвокати Штепи самі домоглися відведення трьох суддів. Сама підсудна не була на засідання суду.

Товариша підсудної Каміля Валетова у фільмі видають за бійця добровольчого батальйону "Дніпро 1". На судових засіданнях він звинувачує слухачів в їх замовній присутності в залі суду і пропонує їм піти повоювати.

"Судді візьмуть сьогодні рішення, а завтра влада буде інша. І що судді? Вони ж теж не хочуть без роботи залишитися", – говорить Каміль.

Також Валетов явно тиснув на суд стверджуючи, що "якщо судді приймуть антизаконне рішення, то за долею волі вони отримають те ж саме". У самому залі суду він виконував функції охоронця і перешкоджав професійній діяльності журналістів.

"Ті ж самі журналісти, які лізуть з цими камерами. Майте хоч якусь совість, співчуття якесь людське", – заявляє Каміль Валетов.

Каміль Валетов

Каміль Валетов є членом "Української спілки воїнів-афганців", яка має спірну репутацію. Наприклад 2 серпня, на сайті "Спілки" було опубліковано привітання з радянським святом "Днем ВДВ", хоча його святкування було скасовано в Україні Указом Президента ще в минулому році.

Каміль Валетов

Також журналісти відзначають, що Каміль Валетов відомий тим, що в 2014 році взяв участь в ефірах на російських каналах із закликами "помиритися з братнім народом".

Камиль Валетов

Не обійшлося і без казусів в стилі російської пропаганди. Під час розповіді Штепи про співпрацю з терористами начальника міліції Беляніна і начальника СБУ Олійника, показали фото колишнього народного депутата від Партії Регіонів Володимира Олійника, переплутавши його зі співробітником СБУ.

Депутат от Партии Регионов Владимир Олейник

Депутат від Партії Регіонів Володимир Олійник

У ролику показують кадри знущань російських терористів над українськими військовими під час розповідей про нібито катування обвинуваченої в стінах Слов'янського міськради.

Неля Штепа розповідає про побиття, вибиті зуби, зламані ребра, вирвані волосся, шви, які розійшлися після операції і кровоточать. Все це з її слів відбулося до виступу 9 травня в підтримку дій терористів.

"У цілому даний фільм спрямований на те, щоб представити Нелю Штепу у вигляді невинної жертви, яка постраждала від двох сторін. У фільмі використані методи пропаганди, які так люблять використовувати російські пропагандисти. Відмінний образ жертви. Немає балансу сторін – у фільмі зняті "міньйони" колишньої голови Слов'янська, які природно будуть тільки її хвалити і жаліти. У кінці цієї "роботи" створюється враження, що образ розп'ятого хлопчика в трусиках списали саме з Нелі Штепи", – пишуть журналісти slaviansk.today.

Фільм сміливо можна записувати в рейтинг найбільш грубих і невмілих зразків пропаганди.

Очевидно, що головне завдання фільму – обілити ім'я одіозної екс-чиновниці і представити її як жертву обставин подій 2014 року в Слов'янську. Цікаво, що фільм є єдиним (на даний момент) продуктом на каналі під назвою "Кореспондент", що не має жодних вихідних даних і відомостей про власника. Звертає на себе увагу і дуже значний обсяг роботи, досить якісно пророблений невідомими авторами фільму: в майже 2-годинній стрічці присутні не тільки документальні, а й художньо-постановочні сцени.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: