fbpx
Сьогодні
23:32 21 Січ 2019

Human Rights Watch констатує обмеження свободи слова в Україні

У країні недостатньо ефективно розслідуються напади на активістів, також обмежується свобода ЗМІ, заявили в HRW.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявляє про велику кількість нападів на критиків влади та активістів в Україні в 2018 році. Відповідні дані містяться в щорічній доповіді організації.

При цьому наголошується, що уряд не робив достатніх зусиль для запобігання таких нападів і покарання винних.

За даними міжнародних правозахисників, торік українська влада дотримувалася курсу на обмеження свободи вираження думок, свободи інформації та свободи ЗМІ, виправдовуючи такий підхід необхідністю протистояти російській агресії і пропаганді Кремля.

"У сфері захисту прав людини Україна рухається назад. Перед виборами виборці повинні вимагати від кандидатів і від уряду гарантій захисту прав, а також задуматися, які можуть бути наслідки неналежного реагування держави на прояви націоналістичного насильства", – наголосила заступник директора HRW в Європі і Центральній Азії Рейчел Денбер.

Український уряд, за даними правозахисників, недостатньо протистояв зростаючому насильству щодо меншин, зокрема ромів і представників ЛГБТ. HRW зазначає, що на більшість таких випадків поліція не реагувала і не проводила належних розслідувань.

"Влада також не проводила ефективного розслідування численних випадків нападів на антикорупційних та інших громадських активістів і правозахисників. У листопаді антикорупційна активістка Катерина Гандзюк, яку в липні облили кислотою, померла від отриманих опіків", – йдеться в доповіді.

Крім того, в Human Rights Watch нагадали, що в Україні продовжує діяти закон, який зобов'язує антикорупційних активістів і журналістів декларувати свої доходи.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: