fbpx
Сьогодні
15:38 19 Січ 2019

Політв'язень Гриб заявив про підміну свідка

Український політв'язень, утримуваний у Росії, Павло Гриб заявив, що замість Тетяни Єршової, яку, як заявляється в обвинуваченні, він схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели співробітники російських спеслужб.

Про це він заявив 18 січня, передає Кавказький вузол.

Як стверджує Гриб, прикріплений до матеріалів справи переклад листування з української мови "вкрай низької якості", а скріншотів самого листування в них немає.

"У січні 2017 року на сайті "ВКонтакте" на грунті захоплення закордонним мультсеріалом My Little Pony я познайомився з мешканкою Сочі Краснодарського краю, яку звали Вікторія. Я спілкувався з нею українською мовою. Вікторія сказала, що у неї є подруга Тетяна (Єршова)", – повідомив Гриб.

В кінці лютого 2017 року з ініціативи Єршової листування перейшло в Skype. Гриб зауважив, що не хотів заводити новий аккаунт, тому використовував акаунт свого знайомого Павла Капіноса. Він зазначив, що доступ до нього мали вони обидва одночасно.

"Мене вирішили виманити. З аккаунта Єршової написали, що співробітники ФСБ дозволять їй виїхати за кордон після зустрічі зі мною в Гомелі, від її імені вимагали мої фото. Це була оперативна легенда, як пізніше я зрозумів. Я переконаний, що справжня Єршова не була на зустрічі в Гомелі і в суді. Все це робилося, щоб розправитися зі мною, позбавивши свободи і медичної допомоги у СІЗО", – упевнений Гриб.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: