fbpx
Сьогодні
Інфографіка 22:27 18 Січ 2019

В Україні хочуть дозволити здавати на водійські права без проходження курсів

Фото life.ko.net.ua

Міністерство внутрішніх справ України пропонує дозволити здавати екзамен на водійські права без обов'язкового проходження курсів.

Таке рішення стосується для водійських прав категорій А, А1, А2, АМ, В, В1 та ВЕ, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Аби отримати водійські права, потрібно підготувати чималий пакет документів, пройти декілька етапів процедур і найважливіше – курси, а це приблизно 140 годин навчання. Усе це є зайвим бюрократичним навантаженням на громадян.

У Міністерстві наголосили, що досвід Німеччини, Британії, Норвегії, Чехії та Польщі показує, що процедуру отримання водійських прав можна зробити набагато простішою і швидшою.

У МВС планують скоротити кількість процедур та документів, а також дозволити громадянам самостійно навчатися водінню. Ще одним із спрощень стане можливість отримати водійські права у найближчому центрі надання адмінпослуг (ЦНАП).

До того ж, є ідея запустити оформлення медичної довідки через онлайн та зробити коротшим медогляд.

водійські права

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: