fbpx
Сьогодні
23:08 16 Січ 2019

Сенат США не зміг заблокувати зняття санкцій з Дерипаски

Сенату США не вдалось заблокувати плани адміністрації Дональда Трампа щодо зняття санкцій проти підприємств російського олігарха Олега Дерипаски.

Незважаючи на те, що низка сенаторів-республіканців приєдналась до демократів у голосуванні за рішення, цих голосів виявилось недостатньо для затвердження постанови, повідомляє Голос Америки.

Постанова за блокування рішення Міністерства фінансів США здобула 57 голосів, замість 60 необхідних.

19 грудня Міністерство фінансів США поінформувало Конгрес про готовність зняти санкції з виробників алюмінію Rusal, En+ та EuroSibEnergo в рамках домовленості про те, що Дерипаска істотно зменшить свою частку в компаніях та відійде від їх управління. Рішення вступить в силу, якщо не буде заблоковане Конгресом США протягом 30 днів.

Під час брифінгу минулого тижня в Конгресі, міністру фінансів США не вдалось переконати американських законодавців, що в результаті угоди Дерипаску справді буде усунуто від управління. Угода викликала недовіру законодавців.

"Я проголосував проти угоди стосовно російських санкцій вчора, бо Дерипаска втрачає акції, але не контроль. Він зберігає 35% акцій з правом голосу. Банк Путіна матиме 7% і компанія з довгою історією корупції та партнерства з Дерипаскою матиме 10%", – написав сенатор-республіканець Марко Рубіо.

Нагадаємо, 6 квітня 2018 року Міністерство фінансів США включило до санкційного переліку сімох російських олігархів, включаючи Дерипаску та 12 компаній, які вони контролюють. Також було запроваджено санкції проти 17 високопосадовців російського уряду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: