fbpx
Сьогодні
11:32 16 Січ 2019

McDonald's позбавили права на товарний знак Big Mac в ЄС

Американська мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's не змогла відстояти право на товарний знак Big Mac в Європі.

Про це повідомляє The Guardian.

Відповідне рішення ухвалило бюро Європейського Союзу з питань інтелектуальної власності (EUIPO), до якого звернулася ірландська мережа фастфуду Supermac's.

Мережа має понад 100 торговельних точок в Ірландії та Північній Ірландії, втім, досі не могла відкривати ресторани в інших країнах ЄС через протидію McDonald's. Адже у компанії стверджували, що покупці будуть плутати назви Big Mac і Supermac's.

McDonald's отримала право на ексклюзивне використання бренду Big Mac в ЄС у 1996 році і це теоретично давало змогу компанії не лише випускати продукцію з такою назвою, а й відкрити ресторани Big Mac.

Однак EUIPO встала на сторону Supermac's, погодившись із тим, що американська компанія з того часу фактично жодного разу не скористалася цим правом, і відкликала у McDonald's патент на Big Mac.

Відтак, Supermac's тепер зможе відкрити свої заклади у всій Європі.

Засновник мережі Патрік Макдона назвав рішення EUIPO знаменною для всього світу перемогою малого бізнесу, порівнявши її з тріумфом Давида над Голіафом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: