fbpx
Сьогодні
08:56 15 Січ 2019

Трамп замовив у Білий дім понад 300 бургерів і піцу через "шатдаун"

Президент США Дональд Трамп замовив велику кількість фастфуду у Білий дім через нестачу персоналу, яка виникла через урядовий "шатдаун".

Про це повідомляє ВВС.

Їжею з ресторанів швидкого харчування він пригостив на урочистому прийомі футболістів Clemson Tigers, які перемогли у Національному чемпіонаті серед студентів.

Через призупинення роботи уряду в США частина співробітників, відповідальних за кухню в Білому домі, перебувають у неоплачуваних відпустках.

Трамп вирішив цю проблему і за свій рахунок замовив понад 300 бургерів, піци та картоплю фрі.

Коли Трампа запитали, який в нього улюблений фастфуд, президент заявив: "Якщо він американський — він мені подобається. Це все — американське".

Скільки Трамп заплатив за замовлення не відомо.

Він пояснив, що не хотів відкладати прийом спортсменів через нестачу персоналу в Білому домі.

Теперішній урядовий шатдаун вже став найдовшим в історії США.

Робота федеральних установ США частково припинилась опівночі 22 грудня через відсутність грошей внаслідок неухвалення бюджету. Доки дебати щодо бюджету тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Частину чиновників відправили в неоплачувані відпустки, інші продовжують роботу без оплати.

Основним питанням, яке блокує відновлення роботи уряду, є фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Трамп і республіканці вимагають виділити на це з бюджету додаткові 5,6 мільярдів доларів, але демократи проти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: