fbpx
Сьогодні
Відео 21:55 08 Січ 2019

Восьмий рік поспіль: визначено найпопулярнішого композитора 2018 року

Згідно зі статистикою концертів за 2018 рік, естонець Арво Пярт восьмий рік поспіль став композитором, чиї твори виконують найчастіше у світі.

Відповідний рейтинг розмістили на сайті класичної музики Bachtrack, який проводить підрахунки. Експерти сайту засновували свої оцінки на даних про 33 578 музичних подій 2018 року.

Найбільш виконуваною сучасною композиторкою стала росіянка татарського походження Софія Губайдуліна, яка з 1991 року живе в Німеччині.

Варто відзначити, що Арво Пярт, який посів перше місце в рейтингу виконуваності нині живих композиторів, опинився на 46-й сходинці в переліку всіх композиторів в історії музики. Перші три місця в ньому посідають Бетховен, Моцарт і Бернстайн.

Арво Пярт народився 1935 року в естонському місті Пайде. Його вважають новатором в академічній музиці, адже він створив авторський стиль tintinnabuli, в якому специфічно втілив принципи техніки мінімалізму і естетики «нової простоти».

Уже кілька десятків років музика Пярта звучить не тільки в концертних залах по всьому світу, але також у кіно. Зокрема, його композиції стали саундтреками фільмів "Джеррі" Гаса Ван Сента і "Вигнання" Андрія Звягінцева. Більше того, композицію Пярта "Spiegel im Spiegel" можна почути в одному з епізодів мультсеріалу "Сімпсони".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: