fbpx
Сьогодні
23:33 31 Гру 2018

В Ірландії виявили унікальну бактерію, яка знищує суперінфекції

Дослідники, що вивчили грунт в одному з регіонів Ірландії, виявили бактерію, яка пригнічує ріст ESKAPE-патогенів, стійких до більшості відомих антибіотиків.

Мікроорганізм виділили з грунту в Північній Ірландії, який використовували в традиційній медицині, йдеться в статті EurekAlert!.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) описує проблему супебактерій як "одну з найбільших загроз для глобального охорони здоров'я, продовольчої безпеки та розвитку". Пошук речовин для боротьби з множинною резистентністю спонукав дослідників вивчити нові джерела, в тому числі народні ліки. Ця область досліджень відома як етнофармакологія.

Новий штам бактерій був виявлений командою з Медичної школи університету Суонсі, до складу якої входять дослідники з Уельсу, Бразилії, Іраку та Північної Ірландії. Вони назвали новий штам Streptomyces sp. myrophorea.

Грунт, який вони проаналізували, походив з графства Фермана, Північна Ірландія, яке відоме також як високогір'є Бохо. Це область лужних пасовищ, і грунт тут, як вважалося, має цілющі властивості. Один з дослідників, доктор Джері Куїнн, колишній житель графства Фермана, багато років знав про традиції цілителів цього району.

Штам бактерій, виявлений в грунті, виявився ефективним у боротьбі з чотирма з шести стійких до антибіотиків патогенів, які викликають небезпечні захворювання. Серед них ентерокок феціум (Enterococcus faecium), золотистий стафілокок (Staphylococcus aureus), а також клібсіелла пневмонії (Klebsiella pneumoniae).

"Цей новий штам бактерій ефективний проти 4 з 6 кращих патогенів, стійких до антибіотиків, включаючи MRSA. Наше відкриття є важливим кроком вперед у боротьбі зі стійкістю до антибіотиків. Наші результати показують, що фольклорні та традиційні ліки заслуговують вивчення в пошуках нових антибіотиків", – сказав професор Пол Дайсон з Медичної школи університету Суонсі.

Крім того, Streptomyces sp. myrophorea здатна пригнічувати ріст як грампозитивних, так і грамнегативних бактерій, які розрізняються за структурою їх клітинної стінки. Зазвичай грамнегативні бактерії більш стійкі до антибіотиків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: