fbpx
Сьогодні
23:06 31 Гру 2018

У Швеції винайшли новий спосіб видобутку електроенергії під водою

Компанія з розробки та виробництва морських енергетичних технологій, Minesto, нещодавно представила свою версію видобутку електроенергії під водою від руху океанських течій. Пристрій нагадує підводного паперового змія. Він складається з гідродинамічного крила і турбіни, яка прикріплена ​​на якір на дні океану.

Про це повідомляє сайт pingvin.pro.

Генерація електрики відбувається дуже просто. У центрі літаючої частини конструкції встановлена ​​турбіна, ротор якої з'єднаний з генератором напряму. Генератор встановлений в самому змії. Швидкість обертання турбіни дозволяє обійтися без редуктора та інших складних пристроїв, що забезпечують необхідну швидкість обертання генератора. Хитрість тут в наступному. Швидкість пересування змія щодо дна є вищою швидкості руху потоку води приблизно в 10 разів, що обумовлено його конструкцією. Електрика, що генерується, передається по електричному дроті, яким змій утримується біля точки установки на дні. А з цього троса прямує на берег, де її можна вже продавати.

У Minesto розповіли, що планують зібрати цілий флот з підводних зміїв. Більше сотні таких апаратів будуть забезпечувати 80 МВт потужності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: