fbpx
Сьогодні
14:03 28 Гру 2018

Ще чотири парафії УПЦ МП перейшли до Православної церкви України

У Вінницькій та Хмельницькій областях ще чотири парафії приєдналися до Православної церкви України.

Про це повідомляє сайт Вінницької єпархії ПЦУ.

Парафія храму Чуда Архистратига Божого Михаїла в Хонех селищі Вороновиця Вінницького району оголосила про свій перехід з Московського патріархату в Православну церкву України.

Рішення було прийнято після обговорення на загальних зборах релігійної громади.

У Вінницькій єпархії додали, що кілька гостей з сусіднього приходу, який залишився в Московському патріархаті, намагалися агресивно агітувати проти Української церкви, але всі їхні спроби не мали успіху.

Також одностайно підтримали пропозицію приєднатися до Православної церкви України і в іншій парафії – в селі Іванівка Вінницького району.

Крім того повідомляється про перехід під юрисдикцію ПЦУ парафії села Блажіївка Козятинського району Вінницької області.

"Парафіяни Свято-Покровського храму Блажіївка Козятинського району разом з настоятелем протоієреєм Олегом Соцем одностайно прийняли рішення залишити юрисдикцію УПЦ МП і приєднатися до Православної церкви України", – повідомили в єпархії.

У Хмельницькому під юрисдикцію ПЦУ перейшов також один приход.

"Маємо знову велику радість приймати братів і сестер в Хмельницьку єпархію ПЦ України. Хмельницький, настоятель прот. Юрій Тимощук, прихід на честь ікони Божої Матері" Неопалима Купина ", – написав митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній в Facebook.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: