fbpx
Сьогодні
11:27 27 Гру 2018

Маск пообіцяв покрити Європу від Ірландії до Києва зарядними станціями Tesla і дізнався, що #KyivNotKiev

Фото Reuters

Засновник Tesla Ілон Маск пообіцяв на сто відсотків покрити територію Європи зарядними станціями для авто його компанії.

Про це він написав у Twitter.

Так він прокоментував скаргу користувача Twitter, підписаного як Пол Келлі з Ірландії.

Келлі поскаржився на брак локацій, де можна зарядити Tesla, поза межами столиці Ірландії Дубліна, і спитав, чи планує компанія збільшити їхню кількість.

"Так. Покриття суперчарджерів (потужні станції для швидкої зарядки – ред.) пошириться на 100% Європи наступного року. Від Ірландії до Києва, від Норвегії до Туреччини", – пообіцяв підприємець.

Проте, він написав столицю Україну в російському варіанті транслітерації – Kiev

І незабаром туди примчалися українці виправляти Маска.

"Київ вітає тебе, Ілоне Маск! Але правильно Kyiv, а не Kiev", – написав один з користувачів, на що Маск відповів, що "зрозумів".

Проте чимала кількість іноземців такого пориву українців не зрозуміли.

"Ага. Французи також називають Лондон (London) Лондр (Londres). Географічні назви зазвичай по різному звучать на різних мовах", – написав один з користувачів.

У вересні Ілон Маск був змушений звільнити крісло голови правління компанії Tesla на вимогу Комісії з цінних паперів і бірж Сполучених Штатів, а також заплатити 20 мільйонів доларів штрафу.

Це сталося після того, як він заявив, що думає викупити компанію в акціонерів і перетворити на приватну. Втім, Маск залишився генеральним директором і членом правління.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: