fbpx
Сьогодні
16:37 25 Гру 2018

Обережно, фейк! Фото з іншої країни знову видають за "вирубку карпатських лісів"

Фото з Індонезії 2010 р., яку видають за Українські Карпати. Romeo Gacad/AFP/Getty Images

Цього року ми вже повідомляли про фальшиві новини з тематики вирубки лісів, у яких зображення Словаччини та Румунії видавали за українські Карпати.

Зараз у соцмережах розповсюджується нове фото «вирубки лісів». Тепер українські Карпати «перетворилися» на о. Суматра, Індонезія. На фотографії результати роботи працівників Asia Pulp and Paper – найбільшої компанії з виробництва паперу в Індонезії. Це спричиняє знищення ареалів проживання місцевих тварин. Компанія APP продала паперові продукти на мільярди доларів Staples, Disney та іншим великим корпораціям США. Але екологічні групи звинувачують APP у некомпетентному вирубуванні лісів, що знищує середовище проживання тигрів та орангутангів.

Проблемі низькоякісної, неекономної обробки деревини у Індонезії задля отримання дешевшого паперу та картону, які продаються у країни Заходу, присвячені окремі акції захисників природи, таких як Greenpeace та Tropical Forest Trust.

Щоб дізнатися справжню статистику вирубки дерев в Україні та навколишніх країнах, пропонуємо користуватися дата базою Global Forest Watch, інтерактивна мапа якої демонструє масштаби вирубки у різних регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: