fbpx
Сьогодні
09:07 24 Гру 2018

Старообрядники Чернівців покинули Московський патріархат

Старообрядницька громада Чернівців оголосила про вихід з підпорядкування Московської митрополії.

Цю інформацію журналісти Укрінформ отримали від головного спеціаліста відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА Сергія Бухарова.

"Старообрядницька релігійна громада у Чернівцях офіційно заявила про рішення вийти з підпорядкування Московської митрополії Російської старообрядницької церкви та забрала зі своєї назви та статуту будь-яку згадку про країну-агресор", – сказав він.

За його словами, віднині ця громада діятиме автономно.

За словами чиновника,цьому бажанню громади передувало рішення клерикального центру РФ щодо зняття з отця Леонтія сану священика.

Всупереч волі Росії, він продовжив служити у храмі незважаючи на погрози відлучення. Обласна рада церков також стала на захист отця Леонтія.

Бухаров також повідомив, що це перша міська релігійна громада, яка офіційно заявила про рішення вийти з підпорядкування Москви та зареєструвала відповідну заяву.

Нагадаємо, 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор православних церков. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, окремі представники УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Передача Томоса про автокефалію відбудеться у Стамбулі 6 січня 2019 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: