fbpx
Сьогодні
22:15 21 Гру 2018

Політв'язень Гриб практично осліп, - адвокат

Політв'язень Кремля Павло Гриб не може розгледіти обличчя та прочитати документи.

Про це повідомила його правозахисниця Марина Дубровіна в інтерв'ю Главкому.

"Його зір значно погіршився, він практично осліп. Він часто просто нездатний прочитати документи, які я йому передаю, навіть обличчя людей йому важко розгледіти", – зазначила адвокат.

Вона розповіла, що Павлу важко брати участь у судових засіданнях, адже він погано бачить свідків.  Погіршилась пам'ять, він погано запам'ятовує слова адвоката.

Дубровіна зазначила, що за рік стан здоров'я Гриба помітно зіпсувався.

"Якщо порівняти з тим, що було в грудні минулого року, коли я почала захищати його в суді, і тим, що є зараз, не обов'язково бути лікарем, щоб зрозуміти: здоров'я хлопця здає", – наголосила вона.

"Його не оглядають медики. З моменту ув'язнення у 2017 році він знаходився в СІЗО, де лікарі писали стандартні висновки, дуже прості за змістом: "почувається добре, скарг немає, діагноз такий-то, може утримуватися під вартою". Останнє медичне обстеження йому проводили 28 квітня 2018-го, а після цього були зроблені аналізи, які оплатили батьки Павла і результати яких отримали от нещодавно, в грудні. Ми клопотали про те, щоб хлопця випустили з СІЗО, щоб зробити діагностику в медзакладі. На основі результатів цих аналізів лікар Василь Притула і зробив заключення", – розповіла адвокат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: