fbpx
Сьогодні
10:34 19 Гру 2018

Політв'язень Гриб у критичному стані, в нього може початися внутрішня кровотеча, - лікар

Політв'язень Павло Гриб, якого зараз утримують в СІЗО Ростова, знаходиться у вкрай важкому стані.

Про це йдеться у висновку лікаря з "Охматдиту", професора Василя Притулу, який вивчив результати обстеження українського політв'язня Павла Гриба в Ростові-на-Дону.

Згідно з висновком, у Павла спостерігаються прогресування "портальної гіпертензії, спленомегалії і геперспленізма, поява цирозу печінки і зниження згортання функції крові".

"Крім того, у Гриба можливе загострення виразкового процесу дванадцятипалої кишки, або наявність такого в шлунку", – зазначив лікар.

За словами професора, такий стан загрожує появою кровотечі як з варикозно-розширених вен стравоходу, так і з виразок шлунка або дванадцятипалої кишки, що критично небезпечно для його здоров'я.

Нагадаємо, 12 грудня в Північно-Кавказькому окружному військовому суді Ростова-на-Дону було перенесено розгляд справи Павла Гриба через різке погіршення його здоров'я.

У Павла були сильні болі в животі, блювота і підвищена температура. До цього політв'язень кілька днів скаржився на сильний біль в животі і нудоту.

У зв'язку з цим судове засідання перенесли на 21 грудня.

Як відомо, Павло Гриб зник в кінці серпня минулого року. Його родичі заявили, що він поїхав в Білорусь на зустріч зі знайомою, проте пізніше пропав без вісті.

7 вересня 2017 року його батько Ігор Гриб з посиланням на інформацію, отриману від Міністерства закордонних справ України, повідомив, що його сина утримують в СІЗО в Краснодарі. Директор Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич розповів, що Гриб був затриманий 25 серпня, а Росія звинувачує Павла Гриба в "схилянні до тероризму" громадянки Росії, на побачення з якою він їздив до Білорусі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: