fbpx
Сьогодні
12:42 20 Гру 2018

Європейський суд анулював санкції ЄС проти Азарова

Європейський суд анулював рішення Ради ЄС про запровадження санкцій стосовно колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Про це йдеться у відповідному рішенні суду.

"Анулювати рішення Ради ЄС 2015/364 від 5 березня 2015 року про внесення змін у рішення від 2014 року щодо обмежувальних заходів, направлених на деяких осіб, компанії та органи, у зв'язку з ситуацією в Україні, в пункті, який стосується пана Азарова Миколи Яновича", – йдеться у рішенні суду.

Суд також наказав Раді ЄС відшкодувати витрати на розгляд справи як у першій інстанції, так і під час нинішньої апеляції.

5 березня 2014 року Європейський Союз запровадив санкції у вигляді замороження активів проти 18 колишніх вищих чиновників України.

У 2018 році Рада ЄС продовжила ще на рік – до 6 березня 2019 року – рішення щодо замороження рахунків 13 осіб, яких визначили винними у незаконному привласненні українських державних коштів чи зловживанні службовим становищем.

У санкційному списку ЄС разом з Миколою Азаровим перебувають: екс-президент Віктор Янукович, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв та низка інших "регіоналів".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: