fbpx
Сьогодні
11:06 20 Гру 2018

Північна Корея заявила, що не відмовиться від ядерної зброї, доки цього не зробить США

Північна Корея заявляє, що не відмовиться в односторонньому порядку від своєї ядерної зброї без аналогічних кроків з боку США.

Таку заяву 20 грудня поширила Корейська центральна новинна агенція на тлі ядерних переговорів між Вашингтоном і Пхеньяном, передає Радіо Свобода.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин і президент США Дональд Трамп зустрілися в червні 2018 року в Сингапурі, де озвучили мету "повної денуклеаризації" Корейського півострова без уточнень, коли і як це має статися.

З того часу у переговорах щодо ядерного роззброєння Північної Кореї не було відчутного прогресу. Вашингтон хоче, аби КНДР надала чіткий звіт щодо власних ядерних і ракетних потужностей, які, згідно з потенційною угодою, мають бути оглянуті і демонтовані.

Зі свого боку Пхеньян наполягає на тому, що спершу США мають скасувати санкції.

Напередодні, 19 грудня, спеціальний представник США з питань Північної Кореї Стівен Біґун повідомив, що Вашингтон розглядає можливість послаблення обмежень на пересування щодо КНДР, аби сприяти перевезенню гуманітарних вантажів. Така поступка мала б на меті розблокувати ядерні переговори.

Раніше американська розвідка неодноразово заявляла про те, що КНДР не робить реальних кроків із денуклеаризації, незважаючи на домовленості між президентом США Дональдом Трампом і північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Зі свого боку, преса КНДР звинуватила США і Південну Корею в підриві угоди, спрямованої на зниження напруженості в регіоні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: